لیزر فرکشنال چیست؟

برای از بین بردن اسکارهای جوش های جوانی ، چروکیدگی هائی که با گذشت سال ها بیشتر بچشم میخورند و لکه های تیره پوستی که زیبائی تان را تحت تأثیر میگذارند ، روش جدیدی بنام لیزر فرکشنال وجود دارد .

در این روش که از سال 2003 بدینطرف مورد استفاده قرار میگیرد ، نور لیزر میکروسوراخ هائی با قطر و عمق آنها کاملا قابل تنظیم در لایه های مختلف پوست بوجود آورده و ستونهای میکروسکوپی از لایه های دست نخورده باقی میگذارد .

سلولهای این ستون های دست نخورده پوستی که مناطق بهبودی میکروسکوپیک نامیده میشوند با تکثیر و گسترش سلولی به اطراف و تشکیل سدی سلولی ، پروسه التیام زخم را تسریع می بخشند .

با روش لیزر فرکشنال که بر روی انواع مختلف پوست قابل اجراست میتوان اسکارهای جوش های جوانی ، جای زخم ناشی از تروماهای مختلف ، خسارات ناشی از نور آفتاب ، کوچک کردن روزنه های پوستی ، چروکیدگی های دور چشم ، تیرگی دور چشم ، کک و مک ها ، شلی وافتادگی پوست صورت و گردن را تا حد قابل قبولی مداوا نمود .

لیزر فراکشنال چه موقع اثرات بهبودی خود را بروز میدهند ؟

دو هفته بعد از سئانس درمانی نخست پوست بیمار روشنتر و شفاف تر از گذشته بنظر آمده و بدین ترتیب با محافظت خوب پوستی از اثرات نامطلوب آفتاب هر سئانس بیشتر به نتیجه قابل قبول نزدیکتر خواهیم شد .

میزان بهبودی دراسکارهای جوش های جوانی و اسکارهای آتروفیک بعد از 4 سئانس در حدود 60 درصد است . تأثیر مطلوب مداوای چروکیدگی و افتادگی پوست صورت و گردن بیمار 3 الی 4 ماه بعد از آغاز درمان و یا بعد از سومین سئانس درمانی مشاهده خواهد شد که دلیل آن تأخیر تولید کلاژن و الاستین توسط سلول های فیبروبلاست است .

با این وجود میتوان گفت که نتیجه مطلوب بدست آمده پایداری زیادی داشته و تا دو سال رضایت بیمار را جلب خواهد کرد . با افزودن روش درمانی رادیو فرکوئنسی به لیزر فراکشنال میتوان تأثیر این لیزر بر روی پوست را افزایش داد .

 

لیزر فرکشنال برای زدودن چروکیدگی و تیرگی پوست دور چشم میتواند راه حلی قابل قبول باشد ؟

این لیزر برای رفع پف کردگی پلک ها و یا افتادگی پلک فوقانی مناسب نیست ولی برای رفع پف خفیف ، تیرگی وچروک های پلک تحتانی میتوان از لیزر فراکشنال نتایج فوق العاده ای کسب کرد .

لیزر فرکشنال برای زدودن خطوط و چین های پیشانی روش مناسبی است ؟

لیزر فراکشنال برای از بین بردن خطوط و چین های پیشانی نمیتواند روش مناسبی بحساب آید زیرا علت اصلی شکل گیری این چین های پیشانی انقباض عضلات زیر پوستی است . این خطوط و چین ها که بیشتر با حرکت عضلات پیشانی مشخص تر میشوند با تزریق بوتاکس تا حد بسیاری محو میشوند .

آیا برای پاک کردن کک و مک و یا برداشتن خال ها میتوان از این روش بهره جست ؟

لیزر فرکشنال برای خالبرداری روش مناسبی نبوده و تأثیر چندانی هم در این رابطه ندارد ولی در درمان و پاکسازی پوست از کک ومک و کوچک کردن روزنه های پوستی روش درمانی مناسب و مهمی است .

برای رفع و مداوای اسکارهای عمیق ، تکرار دوباره سئانس های درمانی لیزر فرکشنال امکانپذیر است یا نه ؟

برای بهبودی وضعیت اسکارهای عمیق میتوان یک دوره درمان با لیزر فراکشنال را تکرار نمود ولی سئانس بعد از دوره درمانی باید 6 الی 12 فاصله زمانی داشت باشد و یا اینکه هر 3 الی 4 ماه یکبار لیزرتراپی عملی گردد .

آیا لیزر فرکشنال عوارض جانبی هم برای فرد دارد ؟

اعمال لیزر فرکشنال برای افرادی که پوست نسبتا تیره ای دارند میتواند با عارضه جانبی هیپرپیگمنتاسیون و یا تیره تر شدن پوست همراه باشد از اینرو برای دوری از این احتمال بعد از معاینه فرد پوست شخص برای این روش درمانی آماده میگردد .

اگر شخص در گذشته سابقه ابتلا به بیماری تب خال داشته باشد ، استفاده از داروهای پیشگیری کننده از بیماری های ویروسی حکم ضرورت دارد . همچنین بخاطر دوری از بیماری های باکتریال ، توجه به شرایط بهداشتی و اگر برای ضایعه فرد عمق لیزر زیادی در نظر گرفته شده ، استفاده از آنتی بیوتیک و آنتی ویرال تجویز میشود .

بعد از مداوا بیمار باید به چه نکاتی توجه داشته باشد ؟

بعد از سئانس درمانی با لیزر فرکشنال بیمار میتواند به فعالیت های روزمره خود بازگردد ولی قرمزی و تورم منطقه لیزر شده تا دو هفته باقی خواهد ماند . تا چند ساعت و یا چند روز بعد از سئانس درمانی حس سوختگی میتواند وجود داشته باشد .

ژل ها و یا لوسیون های مخصوص سوختگی برای رفع ناراحتی پوست میتواند و برای پوشاندن و استتار قرمزی پوست میتوان از مواد آرایشی بهره جست . پوسته ریزی از منطقه ای که لیزردرمانی شده 4 الی 7 روز بعد از بین خواهد رفت . در این دوره زمانی برای کاهش اثرات مضر نور خورشید باید از کرم های ضد آفتاب که فاکتور بالائی دارند استفاده نمود .

برای اخذ نتایج مطلوب در این روش درمانی حداقل 3 الی 5 سئانس درمانی با فواصل ماهی یکبار کافیست . نتایج قابل قبول معمولا 2 الی 3 ماه بعد از سئانس های درمانی قابل مشاهده خواهد بود .